Tutustu liikkuvaan eläinfysioterapeuttiin Nea Aholaan

Olen Nea Ahola Lappeenrannasta. Olen koulutukseltani fysioterapeutti (AMK) ja eläinfysioterapeutti. Olen suorittanut koirien faskiamanipulaatiokurssin (AFM stecco level 1). 

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2018 Saimaan Ammattikorkeakoulusta (nykyinen LAB). Eläinfysioterapia alkoi kiinnostamaan minua jo ammattikoulussa opiskellessani eläintenhoitajaksi (2010-2013). Teinkin silloin lopputyöni koirien lihashuollosta. Fysioterapiaopintojen alusta asti minulle oli selvää, että aion tulevaisuudessa erikoistua eläinfysioterapiaan. Valmistuin Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2021 eläinfysioterapeutiksi.

Toimin vuodesta 2018 fysioterapeuttina ihmisten parissa, kunnes vuonna 2023 siirryin kokoaikaisesti eläinfysioterapiatyön pariin. Pääasiassa minulla on kokemusta tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta, neurologisesta fysioterapiasta sekä ikääntyneiden fysioterapiasta.

Fysioterapia on mielestäni erittäin mielenkiintoista. Se tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden kehittyä; aina voi oppia jotain uutta, kehittyä, tulla osaavammaksi ja näin tarjota asiakkaille enemmän.
Fysioterapian tulisi aina olla asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaista sekä yksilöllisesti suunniteltua, asiakkaan resurssit huomioiden.

Eläinfysioterapiassa minua kiinnostaa erityisesti tuki- ja liikuntaelinvaivat, niiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus sekä urheilukoirien fysioterapia. Eläinfysioterapiassa eläimen kohtaaminen yksilönä on minulle tärkeää. Fysioterapian tulisi olla eläimelle mahdollisimman stressitöntä, mutta samalla tehokasta ja tavoitteiden mukaista. Pidän tärkeänä sujuvaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä eläimen omistajan kanssa.

Minulla on vuosien koirakokemus. Olen harrastanut koirieni kanssa vuodesta 2006. Perheessäni oli myös muutama kissa vuoteen 2011 asti. Olen harrastanut ja kilpaillut koirieni kanssa eri lajeissa (agility, toko, rallytoko). Lisäksi olen toiminut useita vuosia seuratasolla agilityvalmentajana. Tällä hetkellä minulla on kisa- ja harrastuskoirina kaksi bordercollieta ja yksi saksanpaimenokoira.

VARAA AIKA ELÄINFYSIOTERAPIAAN